W.H. van Heemstraweg 17 VERKOCHT, 9291 MS, Kollum

Vraagprijs 224.500,- k.k.
Soort object Vrijstaande woning
Woonoppervlakte 158 m2
Oppervlakte perceel 1155 m2
Aantal kamers 6
Bouwjaar 1920-2004
Aanvaarding In overleg

Omschrijving

Karakteristieke vrijstaande woning met voorhuis (Waldhske), achterhuis,

2 woonkamers, 4 slaapkamers, garage en een prachtige weidse uitzicht.

Overig

Even buiten de bebouwde kom van het rustieke dorp Kollum vindt u deze prachtige, karakteristieke vrijstaande woning. De woning heeft een voorhuis, een zogenaamd Waldhske uit 1920 en een uitgebouwd achterhuis (2004). Hierdoor is een royale volwaardige woning ontstaan met twee woonkamers en 4 slaapkamers.

Naast de woning bevindt zich een ruime stenen garage met diverse gebruiksmogelijkheden.

Woorden van de huidige eigenaresse over waarop zij viel toen ze het kocht: "Ik ben gevallen op het plekje, de groene tuin en het prachtige weidse uitzicht aan de achterzijde, waar nu ons mooiste zonneterras ligt."

Rondom de woning bevindt zich een grote tuin met verschillende zonneterrassen, waardoor er altijd een plek is voor de zon of juist een koel schaduwplekje bij hoogzomer.

Hoewel de tuin tijdens de fotoreportage (half maart) nog niet in volle bloei staat duurt dit niet lang meer en zal het fijn vertoeven zijn in deze onderhoudsvriendelijke tuin.

Er is in de woning veel gerenoveerd en de woning is door de huidige eigenaresse keurig onderhouden. In zowel voor- als achterkamer ligt een massief houten vloer en de woning is geheel voorzien van dubbel glas. Het achterhuis heeft zowel binnen als van buiten af een ingang.

Indeling Voorhuis

Entree met trap naar boven, meterkast, deur naar voorste woonkamer en toilet. De knusse woonkamer met houtkachel (niet bij koop inbegrepen) is 20 m2 groot en wordt nu vooral gebruikt als leeskamer. De achterkamer met open keuken, in totaal 38 m2 wordt gebruikt als dagelijkse leefruimte. Vanuit deze kamer hebt u een geweldig uitzicht over de weilanden en komt u, via de openslaande deuren, bij het besloten terrasgedeelte.

Via de achterkamer is de binnen doorgang naar het achterhuis maar het achterhuis heeft ook een eigen entree van buiten af.

Op de 1e verdieping van het voorhuis vindt u naast de overloop met opslagmogelijkheden, nog twee slaapkamers. Aan de voorzijde een ruime slaapkamer, voorzien van karakteristieke raampjes in de voorgevel en de dakkapel. Aan de andere zijde van de overloop is nog een kleine, maar knusse en eigenzinnige slaapkamer.

Indeling Achterhuis

Dit deel is in 2004 aangebouwd en heeft op de begane grond een slaapkamer van 13 m2 (met balkenplafond en wastafel).

Aan de achterkant bevindt zich de badkamer van 13 m2 die ook nog ruimte biedt voor andere indelingsmogelijkheden.

Op de verdieping vindt u de 4e slaapkamer van 22 m2. Deze kamer heeft grotendeels schuine wanden maar door de grote dakkapel is er veel bruikbare ruimte. Tevens is er op een mooie manier een kastenwand gerealiseerd met voldoende opruimmogelijkheden.

Bijzonderheden:

- Gerenoveerde woning met vier slaapkamers en grote schuur

- Rustige, groene locatie

- Grote tuin en vrij uitzicht aan de achterzijde

- Goed onderhouden

- Energielabel D

Algemene informatie:

Kollum ligt in de provincie Friesland. In het dorp Kollum zijn diverse voorzieningen aanwezig waaronder diverse soorten winkels, supermarkten, basisscholen en sportverenigingen.

Het totaal aantal inwoners is circa 6000. Het dorp Buitenpost bevindt zich op slechts 5 km vanwaar de trein vertrekt naar Groningen en Leeuwarden.

Foto's

E.G.J. van Wieren, Paterswoldseweg 10B, 9726 BC Groningen, 06-28889563