Lagestraat 24 verkocht, 9919 AS, Loppersum

Vraagprijs €124.500,- k.k.
Soort object Eengezinswoning
Woonoppervlakte 169 m2
Oppervlakte perceel 579 m2
Aantal kamers 6
Bouwjaar 1930
Aanvaarding In overleg

Omschrijving

Karakteristieke robuuste jaren 30 (casco)woning

op ruime kavel, zelf af te bouwen.

Overig

Op een fraaie plek in het oude dorpscentrum van Loppersum, in de vroegere handelsstraat Lagestraat, staat deze karakteristieke robuuste (casco)woning op een ruime kavel van 5,5 are. Uitzicht achterzijde woning op het zgn. “Groene Hart van Loppersum”.

Het betreft hier een jaren 30 woning, welke verkeert in casco staat. Achter de woning is recent een nieuw achterhuis/woonkeuken geplaatst ter grootte van 31m2 met betonnen vloer. Deze ruimte is nog vrij in te delen, zeer geschikt als woonkeuken met toegang ondermeer via tuindeuren naar de diepe achtertuin.

Aan de voorzijde van de woning bevindt zich het winkelgedeelte, toegang ook mogelijk via de voorzijde, met daarnaast nog een voorkamer gesitueerd. Het winkelgedeelte is in originele staat (jaren 30) met een antieke toonbank (plus minus 200 jr oud).

Naast het winkelgedeelte, voorkamer en de recent geplaatste achterhuis/woonkeuken nog 3 ruimtes aanwezig, als ook een zolder/bovenverdieping. Deze bovenverdieping heeft een oppervlakte van ruim 73m2 welke mogelijkheden biedt voor meerdere (slaap)kamers. Achter de woning ligt de diepe achtertuin, welke uitzicht heeft op het zgn. “Groene Hart van Loppersum” (particuliere tuinen en boomgaarden).

Deze woning is een casco woning, voor diegene die het zelf wil afbouwen of laten afbouwen naar eigen individuele wensen. Diverse mogelijkheden voor woon- en winkel/kantoorruimte.

Bijzonderheden:

- Karakteristieke robuuste jaren 30 woning

- Casco woning

- Winkelgedeelte in originele staat en antieke toonbank aanwezig

- Recent (2014) geplaatst achterhuis/woonkeuken, nog vrij in te delen

- Diepe achtertuin met uitzicht op “Groene Hart van Loppersum”

Loppersum of zoals de inwoners (Lopsters) het noemen: “Loppersom”, de hoofdplaats van de gelijknamige gemeente, in de provincie Groningen. Een plaatsje (2500 inwoners) met kleinschalige bedrijvigheid, winkels en diverse voorzieningen zoals winkels, scholen, sportvelden en spoor. De stad Groningen niet heel ver weg, zo’n 25 minuten autorijden.

De gelijknamige gemeente kenmerkt zich door het open landschap met akkers, weiden, waterwegen en maren. Genieten van natuurschoon, rust en ruimte, karakteristieke dorpen met hun molens, monumenten, oude kerkjes en alle andere charmes.

Foto's

E.G.J. van Wieren, Paterswoldseweg 10B, 9726 BC Groningen, 06-28889563