Bergstraat 42 NIEUW VERKOCHT, 9717 LV, Groningen

Vraagprijs €245.000,- vanafprijs
Soort object Schipperswoning
Woonoppervlakte 88 m2
Oppervlakte perceel 99 m2
Aantal kamers 4
Bouwjaar 1884
Aanvaarding In overleg

Omschrijving

Een juweeltje onder de schipperswoningen! Gelegen in een van de meest

pittoreske straatjes aan de rand van het Noorderplantsoen.

Overig

Bergstraat 42, een juweeltje onder de schipperswoningen gelegen in een van de meest pittoreske straatjes aan de rand van het Noorderplantsoen.

Op de bovenverdieping bevinden zich maar liefst drie slaapkamers en een sauna. De woonkamer is zeer ruim met een geweldige lichte schuifpui naar de achtertuin.

Het genoemde bedrag ad € 245.000 is een vanaf prijs, bedoeld om via onderhandeling tot overeenstemming te komen.

Deze karakteristieke schipperswoning is in de afgelopen jaren grondig gerenoveerd (o.a. meterkast, vloeren, keuken, badkamer, aanbouw, schuifpui, dubbel glas) met behoud van authentieke elementen.

De huidige eigenaren aan het woord: “Het Noorderplantsoen is een enorm pluspunt van de woning, maar ook de gezellige straat met fijne buren, maken dat je je hier meteen thuis voelt. Zo dicht bij het centrum is dit huis een oase van rust. Na een wandeling in het plantsoen met een kopje koffie in een van de vele tentjes, kun je thuis heerlijk de sauna in en daarna bijkomen in de tuin. Het is een huis om met heel je hart van te houden en waar we met tranen in de ogen afscheid van nemen.”

Indeling

Begane grond

Entree, ruime lichte woonkamer met open keuken ter grootte van 40m2. De moderne leefkeuken ademt de sfeer van Italiaans design en is voorzien van alle gebruikelijke inbouw apparatuur (afwasmachine, oven/combimagnetron, koelvriescombinatie, 4pitsgastoestel, inbouwverlichting). Het aanrecht blad is extra diep, waardoor de wasmachine uit het zicht achter een keukendeurtje staat. Naast de wasmachine is desgewenst nog ruimte voor een droger. Op de vloer van de gehele benedenverdieping ligt een mooie, massief eikenhouten planken vloer.

De glazen pui aan de achterzijde van de woning zorgt voor veel licht en zicht op de zonnige tuin.

Door de beschutte ligging met veel zonlicht is het van vroeg in het voorjaar tot laat in het najaar heerlijk toeven in de tuin, welke is gelegen op het zuidwesten.

Verder in de tuin onverwacht veel speel- en zitruimte, waar je na een werkdag nog heerlijk in de zon kunt eten. De badkamer op de begane grond is voorzien van een groot hoekbad met whirlpool. Er is tevens een separate douche, hangend toilet, design radiator en vloerverwarming.

Eerste verdieping

De grote bovenverdieping is uniek voor deze wijk, mede door de in 1999 aangebrachte Franse kap. Er bevinden zich 3 ruime slaapkamers, respectievelijk groot 10.4, 7.7 en 7.7 m2. De grootste slaapkamer heeft veel bergruimte. Op de grote overloop vindt u verder de sauna en toegang tot de zolderberging.

Op 2 slaapkamers ligt op de vloer beuken parket, op de overloop en op de 3e slaapkamer bamboe.

Bijzonderheden

- Karakteristieke, ruimtelijke, lichte schipperswoning

- Tuin op het zuidwesten

- Kunststof kozijnen met dubbele beglazing boven

- Hardhoutenkozijnen met dubbel glas beneden, laatst geverfd in 2013

- Aluminium schuifpui achter met hr++ glas

- CV Combi bouwjaar 2013

- Uitstekend onderhouden binnen en buiten

- Aan de rand van het Noorderplantsoen

Fotografie: Stijlzinnig Interieurvormgeving

Foto's

E.G.J. van Wieren, Paterswoldseweg 10B, 9726 BC Groningen, 06-28889563