Aankoop bestaande woning

U kunt bij ons voor aankoop terecht voor deeldiensten. U bepaalt zelf welke dienst u van mij wilt afnemen.

Zoekopdracht

Tegenwoordig vinden wij de zoekmogelijkheden via Funda dermate goed dat ik als makelaar daar niet tegen op kan. Het zou veel te arbeidsintensief zijn om dat te kunnen doen. Wel komt het natuurlijk voor dat ik u als klant kan tippen over een woning die te koop komt maar dat doe ik dan als u klant van mij bent, vrijblijvend en zonder verdere kosten.

Aankoopadvies

De kans is tegenwoordig dus groot dat u zelf een woning hebt gevonden maar u wilt wel een deskundig iemand naast u hebben staan die het huis bouw- en prijstechnisch kan beoordelen en u kan wijzen op de juridische valkuilen. Als u mij inschakelt voor een aankoopadvies, krijgt u een:

  • waardebepaling van de te bezichtigen woning
  • bouwtechnisch oordeel van de woning
  • advies over de te volgen onderhandelingstrategie
  • overzicht van te koop staande soortgelijke woningen om te vergelijken
  • klankbord voor al uw vragen en eventuele aarzelingen

Het tarief voor een aankoopadvies is €365,- incl. BTW (€425,- voor woningen buiten de stad Groningen).

Meelooptarief €145,-.

Dit tarief geldt als ik met u door de woning loop maar dat na de bezichtiging (al snel) de conclusie is dat er niet verder gegaan gaat worden met deze woning, dus zonder uitgebreid (kadaster)onderzoek, zonder uitgebreide waardebepaling etc.

Onderhandeling & Afhandeling

Na het aankoopadvies kunt u beslissen of u mij de onderhandeling laat doen. Ik zal u uitvoerig inlichten en adviseren over de te volgen onderhandelingsstrategie. Elke stap die ik maak is in overleg met u. Ik zal alles in het werk stellen om een zo laag mogelijke, marktconforme prijs te bedingen.

Het tarief voor het onderhandelen is €1435,- incl. BTW. Mocht de onderhandeling om wat voor reden dan ook worden afgebroken dan betaalt u niets (no cure no pay).

Als er een (mondelinge) overeenkomst is gesloten zorg is voor nauwkeurige controle van de koopovereenkomst en u daarmee behoed voor juridische valkuilen. Ik zorg dat u gewezen wordt op de juridische punten en adviseer over de te volgen stappen. Ter afsluiting zal ik aanwezig zijn bij het passeren van de notariële akte. Deze werkzaamheden zitten bij het tarief van de aankoop in

After sales

Mocht er na het passeren van de akte toch nog vragen of problemen ontstaan dan kunt u, als u 1 van de diensten hebt afgenomen, altijd kosteloos bij mij terecht. Er is geen tijdsbeperking aan deze service.

E.G.J. van Wieren, Paterswoldseweg 10B, 9726 BC Groningen, 06-28889563