Koninginnelaan 60 VERKOCHT, 9717 BW, Groningen

Vraagprijs €339.000,- k.k.
Soort object Herenhuis
Woonoppervlakte 127 m2
Oppervlakte perceel 110 m2
Aantal kamers 5
Bouwjaar 1929
Aanvaarding In overleg

Omschrijving

Stijlvol wonen in de onder architectuur gebouwde en

volledig gerenoveerde herenwoning (met 4 slaapkamers) in de Oranjebuurt.

Overig

Stijlvol wonen in de onder architectuur gebouwde en volledig gerenoveerde herenwoning (met 4 slaapkamers) in de Oranjebuurt.

Eind jaren twintig werden deze prachtige woningen ontworpen door architectenbureau Kuiler en Drewes. De woning is in het jaar 2000 casco geheel gerenoveerd tezamen met de woningen aan de Prinsesseweg, Albertine Agnesstraat en Albertine Agnesplein.

Alle kozijnen en ramen zijn destijds vervangen en hebben dubbelglas en de woning is grotendeels geïsoleerd. De woonkamer (40 m2) is in 2008 professioneel vergroot en er is een moderne keuken geïnstalleerd waarbij zeer effectief gebruik is gemaakt van de beschikbare ruimte. In datzelfde jaar is ook de badkamer uitgebreid en gemoderniseerd. Verder is in 2008 de elektriciteit volledig vernieuwd. Het toilet is in 2015 vernieuwd. Door het gehele huis (met uitzondering van de badkamer) ligt op de vloer mooie houten vloerplaten.

Deze woning heeft drie woonlagen plus nog een zolder. Op de bovenverdiepingen zijn in totaal 4 slaapkamers waarbij de bovenste slaapkamer eventueel ook weer opgedeeld kan worden om een 5e slaapkamer te creëren.

Achter is een ruime tuin van circa 40 m2, gelegen op het zuidwesten. Door de ligging aan het besloten binnenpleintje is aan de achterzijde ‘vrij’ uitzicht en schijnt de zon tot laat in deze stadstuin met achterom.

Om de hoek van de woning bevindt zich een 2e besloten plein met enkele speeltoestellen. Mooie plekken voor de kinderen om te spelen.

De woning is gelegen in de nabijheid van het Noorderplantsoen, scholen, supermarkt en centrum.

Het resultaat is groots en onderhoudsvrij wonen in 1 van de meest gewilde buurten, de Oranjebuurt!

Begane grond

Ruime comfortabele woonkamer met open keuken van 40 m2. De moderne keuken met een extra breed aanrecht is voorzien van diverse inbouwapparatuur zoals een vaatwasser, koelvriescombinatie, 5 pits gasstel, oven/combimagnetron en inbouwverlichting.

In de achtergevel bevindt zich de deur naar de (stads)tuin van ca. 40 m2, gelegen op het zuidwesten. Er is verder een achterom en via de tuin is ook de bijbehorende stenen berging toegankelijk.

Eerste verdieping

Via een lichte overloop zijn 3 slaapkamers te bereiken (respectievelijk 12.3, 12 en 7.45 m2 groot) . In de kleinste kamer bevindt zich de CV installatie en toegang tot een klein balkon.

Tweede verdieping

Hier is de 4e slaapkamer van maar liefst 20 m2. Verder de moderne badkamer voorzien van ligbad, wastafel met 2 kranen en douche.

Zolderverdieping

Via een vlizotrap is een zolder bereikbaar die zeer geschikt is voor de opslag van huisraad.

Bijzonderheden

• Kindvriendelijke buurt, 2 besloten pleintjes

• Nabij stadscentrum en Noorderplantsoen

• (stads)tuin en achterom|

• Hardhouten kozijnen met dubbel glas, laatst geverfd in 2015

• CV combi bouwjaar 200

• Actief Onderhoudsfonds, maandelijkse bijdrage €136,-

• Groot onderhoud door VVE in 2018

Fotografie: Stijlzinnig, Kim van Giessen

Foto's

E.G.J. van Wieren, Paterswoldseweg 10B, 9726 BC Groningen, 06-28889563